Šeko: Bilo mi je bitno samo da igram
Šeko u dresu kluba u kojem je ponikao

Moguće je da ovaj 19-godišnjak karijeru nastavi u Češkoj

Šeko: Bilo mi je bitno samo da igram

Bivši univerzalac Sarajeva, Edin Šeko osim što je pred početak ove sezone promijenio klub, pronašao se i na novoj poziciji.

Naime, 19-godišnji Šeko prošao je sve mlađe kategorije Sarajeva, a prošle sezone debitovao je i za prvi tim u utakmici protiv Borca. Nije mogao naći zajednički jezik sa bordo klubom i sa Koševa se preselio u Radnik iz Hadžića.

"Nisam se mogao dogovoriti sa Sarajevom. Bilo mi je bitno samo da igram kako bi mogao što više napredovati. Imao sam ponuda od još nekih klubova iz Premijer lige, ali sam se odlučio za Radnik. Mislim da sam napravio pravi potez", rekao je Šeko za SportSport.ba.

Iako je često tresao protivničke mreže u mlađima kategorijama bordo tima, u Radniku je pronašao poziciju koja mu najviše odgovara.

"U Sarajevu sam uglavnom igrao na svim pozicijama blizu protivničkog gola, ali najviše mi ogdovara pozicija lijevog beka, jer imam dug korak i potrebno mi je više prostora", ističe bivši univerzalac sa Koševa.

Radnik se nakon završene polusezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine nalazi na pretposljednjoj poziciji, a tim iz Hadžića bi u narednom dijelu sezone mogao igrati bez ovog svestranog igrača.

"Uskoro bi mogao preseliti u Češku, mada još uvijek nije ništa sigurno. Radnik mi je veoma dobra odskočna daska u karijeri", kaže nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

"Žao mi je što se sve ovo dešava u Sarajevu. To je veliki klub, klub koji volim od malih nogu i zaista je sve to teško gledati. Nadam se da će se uskoro ovo stanje stabilizovati", osvnuo se Šeko za kraj razgovora na stanje u klubu u kojem je ponikao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.