Selektor Irana čeka Karimija
Karimi u junu ostavio nacionalni dres

Selektor Irana čeka Karimija

Edmir Škorić

Selektor iranske reprezentacije Afshin Ghotbi ostavio je otvorena vrata za Ali Karimija,  u slučaju da se ovaj predomisli i vrati u nacionalnu vrstu.

Najbolji igrač Azije u 2004. godini, Ali Karimi, povukao se iz međunarodnog fudbala u junu nakon što se njegova država nije uspjela kvalificirati na SP 2010. godine.

Sada se selekcija Irana pokušava obnoviti za budućnost, a selektor Ghotbi još uvijek je obožavatelj Karimija kojeg je trenirao u Persepolisu i koji je bio u sjajnoj formi ove sezone u svom novom klubu Steel Azinu. Bivši napadač minhenskog Bayerna postigao je deset golova za Steel Azin.

"Ne sumnjam da ćemo biti mnogo bolja ekipa sa Karimijem", kazao je Ghotbi, te dodao:

"Ali, to je njegova odluka. Ja mogu samo obećati da su vrata otvorena za svakog igrača koji je spreman igrati. Na kraju krajeva, ja sam trener i ja moram brinuti o strukturi tima. Moja želja je da Iran bude dovoljno zreo i da ne ovisi previše o pojedinim igračima."

Iran u novemru igra dvije utakmice protiv Jordana u okviru Azijskog kupa kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.