Selektor Lucescu više ne računa na Mutua

Skandal u Rumuniji

Selektor Lucescu više ne računa na Mutua

Edmir Škorić

Rumunjski ugledni list Libertatea piše kako je Fiorentinin napadač Adrian Mutu uočen u jednom disko klubu par dana prije poraza Rumunije u Beogradu (5:0), a to je razljutilo selektora Lucescua koji je odlučio više ne računati na njega.

Rumunija je deklasirana u kvalifikacionoj utakmici sa Srbijom u Beogradu (5:0), a taj poraz mogao bi koštati Fiorentininog napadača Adriana Mutua koji je, bar po pisanju rumunske Libertatea, par dana prije utakmice viđen u jednom disko klubu.

"Dok sam ja zadužen on više neće igrati za reprezentaciju", kazao je rumunski selektor Razvan Lucescu.

Sa ovom odlukom složio se i generalni direktor reprezentacije, Ionut Lupescu.

"On je dokazao da nema poštovanja prema dresu reprezentacije. Na kraju subotnje utkamice, također je otišao bez da je se pozdravio sa ostatkom tima u Bukureštu. Vratio se izravno u Italiju. Očito mu reprezentacija više nije prioritet", završio je Lucescu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.