Selektor SAD-a pozvao 22 igrača

Za susret sa Slovačkom

Selektor SAD-a pozvao 22 igrača

Edmir Škorić

Bob Bradley, selektor fudbalske reprezentacije SAD-a, pozvao je 22 igrača na koje će računati u prijateljskom ogledu sa Slovačkom koji se igra u subotu.

Ove subote SAD igra prijateljski susret sa Slovačkom, selekcijom koja je direktno izborila učešće na SP-u u Južnoj Africi. Za ovu utakmicu selektor Amera Bob Bradley pozvao je 22 igrača.

Zbog povreda selektor nije mogao računati na golmana Tim Howarda, napadača Landona Donovana, kao ni Jose Torresa. Milanov štoper Oguchi Onyevu također neće biti na raspolaganju Bradleyu.

Tako su priliku dobili Jimmy Conra i napadač Eddie Johnson, a na popisu je Tigresov defanzivac Edgar Castillo, koji će po prvi put obući državni dres. Utakmica sa Slovačkom igra se u subotu, a do kraja godine Amerikanci će odigrati i 26. susret ove godine, i to sa Danskom.

Svi pozvani igrači:
GOLMANI (3): Brad Guzan (Aston Villa), Marcus Hahnemann (Wolverhampton), Troy Perkins (Valerenga)
ODBRANA (9): Carlos Bocanegra (Rennes), Jonathan Bornstein (Chivas USA), Steve Cherundolo (Hannover), Jimmy Conrad (Kansas City Wizards), Clarence Goodson (IK Start), Frankie Hejduk (Columbus Crew), Chad Marshall (Columbus Crew), Heath Pearce (FC Dallas), Jonathan Spector (West Ham)
VEZNI RED (6): Michael Bradley (Borussia Mönchengladbach), Clint Dempsey (Fulham), Benny Feilhaber (AGF Aarhus), Sacha Kljestan (Chivas USA), Dax McCarty (FC Dallas), Robbie Rogers (Columbus Crew)
NAPAD (4): Jozy Altidore (Hull City), Conor Casey (Colorado Rapids), Jeff Cunningham (FC Dallas), Eddie Johnson (Fulham)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.