Selektor Stojnić zadovoljan radom
Kadetska nogometna selekcija BiH do 17 godina

Drugi krug evropskih kvalifikacija kadeti igraju u Sarajevu

Selektor Stojnić zadovoljan radom

Najbolja nogometna kadetska selekcija naše zemlje igrači do 17 godina od narednohg petka do srijede pokušat će napraviti podvig i plasirati se na završnicu prvenstva Evrope za ovaj uzrast.

Izabranici Velimira Stojnića od nedjelje se nalaze u hotelu "Park" u Vogošći gdje obavljaju mini četvorodnevne priprema za ovaj turnir.

"Momci rade odlično, zdravstveno stanje je također na visokom niovu. Start minmi turnira očekujemo spremno. Nalazimo se u jednoj pod najačih grupa drugog elitnog kruga. Već trći put u posljednjih nekoliko godina ovaj uzrast ostvaruje plasman u II elitni krug. S obzirom na ulaganja koja imamo u našoj zemljo ovo je ogroman uspijeh.", ističe selektor Stojnić.

Selektor Stojnić je optimističanZaista protivnici sa kojim igraju naši kadeti su veoma kvalitetne selekcije. Portugal je veliki favorit, naši susjedi selekcija Hrvatske su također za respekt, dok su Rumuni nepoznanica. Stojnić je za mini turnir pozvao 21 igrača, nažalost pred početak turnira njih tri će morati kući.

"Pozvao sam više igrača jer već u prvoj utakmici protiv Hrvatske Anid Travančić i Emir Imširović neće igrati zbog dva kartona. Ako se uzme da još njih nekoliko ima po jedan, zaista moramo biti oprezni jer se kartoni vežu.", kaže Stojnić.

Atmosfera među igračima je veoma dobra. Svi jedva čekaju početak turnira.

"Sve ide po zacrtanom planu i programu. Mislim da imamo razloga za optimizam. Portugal , Hrvatska i Rumunija su ekipe za respekt ali mi vjerujemo u sebe. Važno je na početku turnira startati sa pobjedom, to nam je cilju i to možemo.", ističe kapiten Sanjin Prcić.

Turnir starta u petak kada u 15 sati na Koševu igraju BiH - Hrvatska , a na Grbavici, Portugal - Rumunija. Sve ekipe će biti smještene u hotel "Park" u Vogošći i već u srijedu će doći, doke će u  četvrtak u večernjim satima biti održan redovni brifing sa predstavnicima UEFA pred početak turnira.

Zato na kraju pozivamo Vas da u što većem broju dođete na stadion "Asim Ferhatović" - Hase u petak i nedjelju i srijedu na Grbavicu da podržite našu kadetsku nogometnu selekciju BiH u operaciji "plasman na EP".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.