Selektor Zambije želi disciplinu

Selektor Zambije želi disciplinu

Selektor Zambije, Herve Renard, rekao je kako njegova ekipa mora odigrati disciplinovano ukoliko želi osvojiti Afrički kup nacija.

"U nogometu morate biti disciplinovani, a tu se podrazumijeva disciplina i izvan terena. Mi želimo osvojiti Afrički kup nacija, nismo tu na odmoru", rekao je Renard.

Francuski stručnjak je na pres konferenciji posebno hvalio kapitena Zambije, Chrisa Katonga, ali je istakao da i ostali igrači moraju pokazati želju da budu lideri.

"Potreban nam je lider. Ponekad bih želio da imam više lidera u timu, kako bi igrači neke manje probleme mogli riješiti i bez mene", zaključio je Renard. 

Zambija će u četvrtfinalu Afričkog kupa nacija ukrsiti koplja sa reprezentacijom Sudana, a taj susret je na rasporedu u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.