Selimović: Alibi neću tražiti, ali nedostaje nam pola ekipe

Olimpik na Otoci dočekuje Sarajevo

Selimović: Alibi neću tražiti, ali nedostaje nam pola ekipe

S. Mlaćo

Fudbaleri Olimpika će sutra od 16:30 sati na stadionu Otoka dočekati ekipu Sarajeva, u zaostaloj utakmici četvrtog kola m:tel Premijer lige BiH.

Vukovi će nakon pobjede protiv Veleža, pokušati pružiti još jednu dobru igru i probati stići do novih bodova u komšijskom duelu sa ekipom Sarajeva. Esad Selimović, šef stručnog štaba FK Olimpik, na debiju je ostvario trijumf, a sada ga već očekuje novi zahtjevan zadatak.

Trener tim sa Otoke, kaže da je njegovom timu izuzetno bitna pobjeda na prethodnoj utakmici.

"Poslije pet poraza, pobjeda nad Veležom je igrače digla na psihološkom planu, što je najvažnije, jer je u njhovim glavama izgubljen taj pobjednički mentalitet i samopouzdanje. Sada smo uspjeli djelimično da se vratimo i nadam se da ćemo u narednim susretima izgledati sve bolje i bolje".

Naredni protivnik Vukova je aktuelni prvak Sarajevo.

"Poznajem ekipu Sarajeva veoma dobro. Znam da se radi o kvalitetnoj ekipi i tako ćemo mi postaviti svoju igru na osnovu ekipe Sarajeva, koja ima stvarno kvalitetne igrače i trenutno se nalaze u dobroj formi.Nekoliko standardnih igrača neće igrati protiv Sarajeva. Ne umanjem kvalitete ovih igrača koji će početi utakmicu protiv Sarajeva, niti tražim alibi, ali jedini problem je što je malo vremena da išta uradim, jer faktički nedostaje pola ekipe. Vidjet ćemo na terenu šta će se dešavati".

Poslije utakmice sa Sarajevom slijedi gostovanje u Bijeljini. Da li ovaj zgusnuti raspored stvara dodatne probleme i umor vašem timu.

"Ovi igrači koji imaju kartone već praktički odmaraju i oni će biti spremni za subotu. Nadam se da će nas povrede zaobići i da ćemo kompletni dočekati naredni susret".

No description available.

Adnan Osmanović, kapiten Olimpika, postigao je tri pogotka u prethodnih pet utakmica i pokazao da se nalazi u dobroj formi. Pobjeda protiv Veleža je kako kaže došla u pravom trenutku.

"Drago mi je da smo ostvarili pobjedu i pokazali da vrijedimo. Velež je smo savladali našim odnosom na terenu, borbenošću, a ono što posebno raduje što smo svih devedeset minuta "ginuli" na terenu. Ta pobjeda nam je bila bitna iz više razloga, a osnovni je taj da dobijemo samopouzdanje nakon svega što se dešavalo".

O utakmici sa Sarajevom Osmanović kaže da su svi svjesni snage i kvaliteta gostiju, ali da se neće unaprijed predati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sarajevo je odličan tim sa puno kvalitetnih pojedinaca. O njima govore njihovi rezultati, ali mi moramo dati sve od sebe na terenu, pokušati da ponovimo igru i borbenost iz duela sa Veležom i da se nadamo povoljnom rezultatu u sutrašnjoj utakmici".

Susret između FK Olimpik i FK Sarajevo se igra u srijedu od 16:30 sati na stadionu Otoka, a glavni sudija ovog susreta je Admir Šehović iz Sarajeva.

Top Komentari

pjanke.sa
Iako navijam za Sarajevo, ovo pravilo kada se igra odgodjena utakmica treba da se mijenja. Svi igraci koji su bili spremni za orvi termin odigravanja, trebaju i sada da igraju ili da se pomjeri tekma. Olimpik ovako ispade izasao nam u susret i sada zbog prosle utakmice u novom terminu ne mogu igrati. Ali ko ce promijeniti ista u NSBiH nasem nedobog da razmisljaju svojom glavom
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi