Selimović: Honduras nije atraktivna, ali jeste čvrsta ekipa

Naš stručnjak ih dobro poznaje

Selimović: Honduras nije atraktivna, ali jeste čvrsta ekipa

Esad Selimović, trener dobro poznat navijačima Sarajeva jedan kraći period u svojoj trenerskoj karijeri proveo je u Hondurasu, državi čija reprezentacija je ove godine uzela učešće na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

„Proveo sam tamo šest mjeseci, bio sam u klubu Motagua iz Tegusigalpe. Vrijedno iskustvo za mene, a u našem timu u to vrijeme bila su dvojica sadašnjih reprezentativaca Hondurasa, Jorge Claros i Juan Pablo,“ kaže Selimović koji je Honduras gledao u nekoliko navrata tokom kvalifikacija za Mundijal.

„Nisu atraktivna reprezentacija, ali su čvrsti. Iako su poraženi u obje dosadašnje utakmice mislim da je to vidljivo bilo i protiv Francuza i Ekvadora. Švicarska je protiv njih favorit, ali daleko od toga da će im ići glatko. Većina njihovih igrača igra u Americi i Meksiku, poneki ima i u Evrope, te četiri ili pet igrača u njihovom nacionalnom prvenstvu,“ dodao je Selimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.