Press konferencija bordo tima pred duel na Pecari

Selimović: U Širokom 250 navijača; Velkoski: Nastaviti niz

Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će u okviru devetog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odmjeriti snage sa Širokim Brijegom. 

Utakmica na Pecari je derbi kola, a duelu Širokog i Sarajeva uvijek se posvećuje posebna pažnja. Danas je u prostorijama FK Sarajevo održana press konferencija na kojoj su se prisutnim medijima obratili direktor bordo tima, Dino Selimović i napadač Krste Velkoski. 

"Radi se o gostovanju koje je uvijek nabijeno tenzijama zbog ubistva navijača FK Sarajevo, Vedrana Puljića i da utakmica pada nekoliko dana prije pete godišnjice od smrti Vedrana Puljića bitno je da se medijima dostave potrebne informacije o gostovanju naših navijača," rekao je Selimović i dodao: 

"Mi smo napravili adekvatnu najavu i naših 200-250 navijača će krenuti u Široki Brijeg. Ići će u četiri autobusa organizovano. Mi smo prema NK Široki Brijeg uputili molbu da se našim navijačima odobri unošenje transparenata i majica sa likom Vedrana Puljića i odgovor ćemo dobiti danas," rekao je Selimović. 

"Koristim priliku da pozovem sve simpatizere i navijače da se utakmici pristupi ozbiljno. Ne treba nasjedati na provokacije. Mi ćemo iduće sedmice obilježiti godišnjicu smrti Vedrana Puljića i još jednom ćemo pozvati nadležne organe da se aktivnije uključe u rasvjetljavanje ovog slučaja," rekao je Selimović i dodao: 

"Pored ubistva Vedrana Puljića taj dan je ranjeno još šest navijača FK Sarajevo taj dan u Širokom Brijegu. Na kraju su samo kažnjeni navijači FK Sarajevo i smatramo da to nije pravedno i pravično," riječi su Selimovića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon direktora FK Sarajevo riječ je uzeo napadač ekipe sa Koševa, Krste Velkoski. 

"Želim se zahvaliti našem šefu i poželjeti mu sve najbolje u karijeri i životu. Iskreno iznenadila me ova odluka. Što se tiče utakmice sa Širokim očekuje nas jedna teška utakmica. Po meni igraju dvije najbolje ekipe u ligi. Bit će to utakmica za uživanje. Dobro je što smo uvezali dvije pobjede i ja se nadam da ćemo nastaviti taj niz," rekao je Velkoski. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.