Uoči susreta desetog kola Premijer lige

Selimović: Utakmica protiv Slavije će početi minutom šutnje

Direktor FK Sarajevo, Dino Selimović, govorio je na press konferenciji o utakmici protiv Slavije koja se igra u nedjelju. Selimović je saopštio i da će susret sa timom iz Istočnog Sarajeva početi minutom šutnje u čast dvojice stradalih navijača kluba sa Koševa.

Podsjetimo dana 4.10.2009. godine u Širokom Brijegu ubijen je Vedran Puljić, a godinu dana kasnije, 5.10.2010. u saobraćajnoj nesreći život je izgubio Admir Bjelak. 

"Prije svega, u ime FK Sarajevo želim svim muslimanima i pripadnicima islamske vjere poželjeti sretne bajramske blagdane. Želim dodati da će FK Sarajevo i FK Slavija, uz saglasnost NSBiH, susret početi minutom šutnje u čast naša dva navijača koji su poginuli odnosno ubijeni. To se odnosi na Vedrana Puljića i Admira Bjelaka", rekao je Selimović i dodao:

"Pozivamo sve navijače da dođu na utakmicu, znate da je ulaz besplatan. Nadam se da će naši navijači u velikom broju pohoditi Koševo i ispoštovati taj minut šutnje. Mi nikada nećemo odustati od traženja pravde i istine za ono što se desilo u Širokom Brijegu i po ko zna koji put apelujemo na policiju, tužilaštvo i sudove da konačno ubicu Vedrana Puljića dovedu pred lice pravde. To zaslužuje i on i njegova porodica, ali i Bosna i Hercegovina u cilju smanjenja navijačkih izgreda u našoj zemlji".

Utakmica između Sarajeva i Slavije igra se u nedjelju na stadionu Koševo sa početkom u 15 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.