Selimović: Zasluženo smo pobijedili Velež

Na Piroti raste samopuzdanje

Selimović: Zasluženo smo pobijedili Velež

Travničani su na svojoj Piroti u okviru prvog kola proljetnog dijela sezone zabilježili vrijednu pobjedu protiv mostarskog Veleža, koja im povećava nadu za opstanak u Premijer ligi.

Nakon tri boda nad Rođenima, u Travniku su prepuni samopouzdanja.

"Sasvim zasluženo smo pobijedili ekipu Veleža, koja se predstavila u sjajnom izdanju. Moram pohvaliti svoje momke na velikom zalaganju, što se na kraju moralo odraziti i na rezultat. Rekao sam da ćemo mi možda biti iznenađenje ove polusezone, što smo nagovijestili dobrom igrom u prošlom kolu. Imali smo dosta šansi, od kojih smo samo dvije realizirali, a po mojim procjenama trebali smo dati još dva gola", kaže trener Travnika Nedžad Selimović.

U Veležu smatraju da su pokradeni tokom gostovanja na Piroti.

"Nemaju nikakvog razloga da se žale, jer smo mi sasvim zasluženo pobjedili. Postigli smo dva regularna gola, od kojih nijedan nije bio iz neke sumnjive pozicije. Oni su dobili čisti crveni katon, nakog grubog prekršaja. Mi smo korektno odigrali utakmicu i samo na takav način hoćemo da ostanemo u ligi. Kada bi se služili prljavim poslovima ja bih prvi napustio klub", dodao je Selimović za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.