Selimović Želji donio 12. uzastopnu pobjedu

Premijer liga BiH

Selimović Želji donio 12. uzastopnu pobjedu

Željezničar je večeras došao do svije 12. uzastopne pobjede u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, kada su sa 1:0, golom Vernesa Selimovića, savladali Travnik na Grbavici.

Željezničar je od početka susreta imao terensku inicijativu, ali se na prvu pravu priliku čekalo pola sata. U 31. minuti Vernes Selimović je odlično ubacio za Muamera Svraku, a ovaj sa pet metara šutira. Međutim, golman Travnika Fejzić brani nemoguće.

 

Travničani su se orijentisali na kontranapade i u 37. minuti imali idelanu priliku. Simeunović je izbio sam pred Adnana Gušu, ali nije bio precizan i lopta odlazi pored gola.

 

U nastavku ista slika na terenu. Dominacija domaćih i opasne kontre gostiju. Simeunović je u 53. minuti ponovo bio u prilici, ali se spetljao i nije krunisao dobar napad.

 

Ipak, bolju igru Željezničar je krunisao u 55. minuti, kada je za vodstvo domaćih pogodio Vernes Selimović, nakon greške golmana Vezira Fejzića.

 

Travničani su u 70. minuti imali čak tri sjajne prilike u jednom napadu. Prvo je Casio fantastično šutirao sa više od 30 metara, ali je Gušo odbranio, na odbijenu loptu natrčao je Mišić, ali je Gušo ponovo izašao kao pobjednik, da bi potom opet Mišić pogodio prečku.

 

Ovosezonsko pojačanje Željezničara Semir Kerla morao je napustiti igru u 75. minuti zbog povrede zgloba, a umjesto njega na teren je ušao Nermin Jamak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Do kraja susreta, Željezničar je rutinski sačuvao prednost, te došao do 12. pobjede u nizu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti