Semin se vratio na klupu kijevskog Dinama

Semin se vratio na klupu kijevskog Dinama

E. Škorić

Yuri Semin novi je stari trener kijevskog Dinama, potvrdili su to Ukrajinci putem službene internet stranice.

Semin (63) potpisao je ugovor na tri i pol godine sa Dinamom kojeg je već vodio u sezoni 2008/09. Bivši ruski selektor, podsjetimo, napustio je klupu moskovske Lokomotive krajem prošlog mjeseca.

"Sretan sam što se vraćam u Kijev. Dinamo je klub koji se konstatno razvija, a to je za trenera vrlo važno. Ne dolazim da napravim neke drastične promjene, jer klub već ima dobru momčad koju su spremili moji prethodnici Valerij Gazzaev i Oleh Luzhny. Imamo neke mlade talente koji već igraju za Ukrajinu. Moramo iskoristiti to i krenuti naprijed", rekao je Semin.

Dinamo trenutno ima 12 bodova iza vodećeg Shakhtara, a u šesnaestini finala Europa lige igrat će sa turskim Bešiktašom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti