Seminar sudija Premijer lige BiH u Makarskoj

Svi suci položili FIFA fitnes test

Seminar sudija Premijer lige BiH u Makarskoj

U hotelu "Meteor" u Makarskoj održan je četverodnevni seminar sudija Premijer lige BiH pred start proljetnog dijela prvenstva.

Najbolji arbitri njih 27 na "A" listi" i 42 na "B" listi imali su zaista jedno ugodno druženje u Makarskoj uz obilan program seminara koji je bio veoma uspješan. Na ovom seminaru bilo je nekoliko uglednih predavača, ali i gostiju. Ispred  UEFA-e tu je bio i specijalista za sudijsku konvenciju Alan Snody inače zadužen za praćenje rada sudija u našoj zemlji ispred evropske kuće nogometa. Serminaru je prisustvovao i Sulejman Čolaković, predjednik NS/FS BiH.

Predavači su bili članovi Komiteta za sudije NS/FS BiH, predjednik Dragan Banjac, potpredsjednici Ibrahim Hasanbegović i Danko Ćavar, članovi Komieta Željko Perić, Šačir Fajić i Jovan Erletić, te sekretar komiteta Salem Prolić i stručni saradnik Džemal Ćalija.

Našim najboljim arbitrima obratili su se i Velid Imamović sekretar za međunarodne odnose u NS/FS BiH,  profesor Munir Talović i Nihad Hodžić sektretar za licenciranje NS/FS BiH sa izuzetno zanimljivim temama. Od eminetnih gostiju prisutni su bili Stjepan Đedović član Komisije za suce NS Hrvatske i Ivan Košutić sekretar komisije za suce NS Hrvatske te Blaž Živković predsjednik Komiteta za sudije NS Federacije BiH.

Alan Snody nije krio zadovoljstvo prisustvom na ovom seminaru istakavši da se nada da će i NS BiH uskoro potpisati sudijsku konvenciju UEFA čime će se dobiti značajna finansijska sredstva. Zatim je uručio znakove sa FIFA znakom svim našim međunardnim sucima. Komitet za suđenje NS/FS BiH zaista je pripremio ogroman materijal i suci imali mnogo toga čuti, ali su i pokazali zaista visoku fizičku spremu jer su svi koji su izašli na polaganje FIFA fitnes testa uspješno položili isti.

Dva suca sa "A" liste (glavno suđenje), Darko Obradović iz Stoca i Vedran Zovko iz Mostara zbog povrede nisu tračali FIFA fites test dok  sudac sa "B" liste (asistenti) Rusmir Bašić iz Sarajeva zbog bolesti nije ni prisustvovao seminaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.