Seminari i fitnes test za službena lica

Seminari i fitnes test za službena lica

Premijer liga BiH starta već prvi vikend u osmom mjesecu. Tim povodom 24 i 25.07. rezervisani su termini za seminar službenbih lica Premijer lige BiH. Odlukom IO N/FS BiH i ove sezone "A" lista sudaca brojat će 30 sudaca, "B" lista 42, a na listama delegata i kontrolora suđenja bit će po 30 imena.

Prvi na seminar dolaze suci koji će se u hotelu  "Park" u Vogošći okupiti u petak 24. jula. Nakon uvodnih izlaganja i obraćanja članova Komiteta za sudije te članova Predsjedništva N/FS BiH, suci će imati redovnu analizu učinka u proljetnom dijelu prvenstva u sezoni 2008/2009 te testiranje iz Pravila nogometne igre, te obrada nekoliko zanimljivih tema i DVD snimaka iz domećg prvenstva te iz UEFA.

Drugog dana seminara u subotu je predviđeno testiranje iz FIFA fitne s testa na atletskoj stazi stadiona "Asim Ferhatović - Hase". U subotu će svoje redovne seminare imati i delegati, te kontrolori suđenja koji će takođe imati nadnevnom redu učinak iz predhodne sezone te smjernice za rad u narednoj sezoni. Također i oni će imati testiranje iz Pravila nogometne igre i propisa N/FS BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.