Bosanci su hit u Azerbejdžanu, Kurdiću i kapitenska traka, a lider je tako blizu
Kurdić je brzo dobio povjerenje čelnika kluba te stručnog štaba

Niko se tome nije nadao, a nedavno su srušili i Qarabaq te Gabalu

Bosanci su hit u Azerbejdžanu, Kurdiću i kapitenska traka, a lider je tako blizu

S. Mlaćo

U Premier ligi Azerbejdžana veoma je uzbudljivo u borbi za sami vrh tabele. Zira je trenutno lider, ali sa samo bodom prednosti nad Qarabaqom te Arazom koji imaju po bod manje.

Araz igra sjajnu sezonu, a u svojim redovima ima trojicu nogometaša koji su nastupali u Premijer ligi naše zemlje.

Radi se o Numanu Kurdiću (24), bivšem defanzivcu Sarajeva, te golmanu Semiru Bukviću i ofanzivcu Mići Kuzmanoviću, nekadašnjem mladom reprezentativcu naše zemlje.

Kurdić se sjajno snašao u Arazu, kapiten je ekipe i dobio je brojne pohvale. Njegov tim ima treću najbolju odbranu u ligi, a u posljednje četiri utakmice čak tri puta su slavili te jednom remizirali.

U igri su za sami vrh tabele, a u proteklom kolu savladali su Qarabag sa 2:1. Prije toga su sa čak 4:1 nadigrali Gabalu, pa se zaista mogu pohvaliti sjajnom formom.

Kurdić je dobio visoke ocjene za nastupe ove sezone, a sigurno mu je cilj sa saigračima nastaviti u istom tempu.

Oglasi

Ovaj 24-godišnjak bio je standardan na svih 11 utakmica u prvensvu, a na posljednjih deset mečeva nosio je kapitensku traku.

Iskusni Bukvić branio je na prvom meču, a zatim ostale predsjedio na klupi, dok je Mićo Kuzmanović dobio veliku minutažu. U 11 mečeva dodao je i dva pogotka te četiri asistencije.

Da li će Kurdić, Bukvić i Kuzmanović na kraju moći doći i do titule, ostaje da se vidi, no ono što trenutno prikazuje sigurno može radovati čelnike kluba te same navijače.

Novi ispit čeka ih već sutra kada će u goste ekipi Sumqayita. Radi se o timu koji je trenutno na sedmom mjestu sa 15 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti