Semir Slomić odlazi u Dinamo
Dobitna kombinacija: Enes Mešanović i Semir Slomić

FK Sloboda ostaje bez prvog strijelca

Semir Slomić odlazi u Dinamo

Semir Slomić (20), najefikasniji igrač tuzlanske Slobode u jesenjem dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine (pet golova) karijeru će nastaviti u Dinamu iz Zagreba.

Ovu informaciju potvrdio je Enes Mešanović, sportski direktor premijerligaša sa Tušnja, koji je Slomića u ljeto prošle godine iz banovićke Budućnosti i doveo u Slobodu. Mešanović je transfer dogovorio sa Zdravkom Mamićem, potpredsjednikom hrvatskog prvoligaša sa Maksimira.   

Prema pisanju Dnevnog avaza Slomić će u ponedjeljak biti podvrgnut ljekarskom pregledu i ukoliko sve bude uredu, potpisat će ugovor na čak sedam i po godina, s tim da bi drugi dio tekuće sezone vjerovatno proveo na posudbi.

“Skauti Dinama jesenas su često boravili u Tuzli i pratili Slomićevu igru. Prenijeli su pozitivne dojmove Mamiću, s kojim sam na sastanku u Zagrebu jako brzo dogovorio uslove transfera“, izjavio je Mešanović za Avaz.

Visina obeštećenja za prvog strijelca Slobode u jesenjoj polusezoni (5 golova) još nije poznata. Slomić je u Slobodu došao u avgustu prošle godine nakon što je nekoliko sezona izuzetno uspješno nastupao za ekipu Budućnosti iz Banovića.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.