Hasić: Ova utakmica mi je skratila život, ali Velež će igrati u grupnoj fazi!

Predsjednik Rođenih poručuje

Hasić: Ova utakmica mi je skratila život, ali Velež će igrati u grupnoj fazi!

Edmir Škorić

Ekspedicija Veleža u jutarnjim satima je stigla u Mostar, nakon što je sinoć napravila pravo malo čudo u Atini.

FK Velež je izbacio grčkog velikana AEK-a i nastavio svoju nevjerovatnu evropsku priču. Sve je počelo prije nekoliko godina, kada su Šemsudin Hasić i Feđa Dudić pokrenuli projekat spašavanja Rođenih.

Iako su bili na rubu gašenja, prolazili kroz pakao, sada slave jedan od najvećih uspjeha u historiji kluba.

Hasić je emotivno doživio meč u Atini, ali tvrdi da je znao kako će Bogdanović odbraniti onaj posljednji penal Arauju i kako će njegov tim proći dalje.

"Ja sam znao da će Bogdanović odbraniti penal. Poslije Zvonićevog gola, znao sam da mi idemo dalje. Bogdanović igrač utakmice? Apsolutno", rekao nam je Šemsudin Hasić, prvi čovjek Veleža, po dolasku u Mostar, dodavši:

"Slobodno mogu reći da je ovo prvi put kako je Velež doživio da ima financije koje ga ne opterećuju. Izašli u Evropu i prošli smo dva pretkola. Isto tako, na djelu je objedinjanje fudbalskih snaga u BiH".

Da li vam je ova utakmica produžila ili skratila život?

"Skratila svakako. Ovo vrlo emotivno proživljavam i to je meni zaista vrlo teško".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ova ekipa Veleža će se plasirati u grupnu fazu, samo ako budu igrali ovako kao što su igrali zadnje četiri utakmice", poručio je Hasić za kraj.

Podsjećamo da će Velež u trećem pretkolu igrati protiv Elfsborga, a prvi meč je već u četvrtak u Švedskoj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1601834469
Grupna faza???? Idi ljeci se bolesnice…
0 17
GangEvil877777
Bravo Hasicu gospodine. Tako se radi sa klubom koji volis a ne naš damir seljacina sa sabrinom ravaKu koji ne znaju sta rede u životu svom. SRETNO VOLIO BI DA ZAIGRA NAPOKON NEKI NAŠ KLUB U GRUPNOJ FAZI
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi