Senadi Muratović fotomodeling je hobi, a fudbalska lopta najdraža igračka: "Ljubav mi još ne treba"

Mlada nogometašica sa inostranim iskustvom

Senadi Muratović fotomodeling je hobi, a fudbalska lopta najdraža igračka: "Ljubav mi još ne treba"

S. Mlaćo

Mlada bh. nogometašica Senada Muratovića (21) već sada se može pohvaliti veoma zavidnom igračkom karijerom, te inostranim iskustvom.

Muratović je u našoj zemlji nastupala za Slobodu, Gradinu, Modriču, a zatim je stigao poziv iz mađarskog Ujpesta.

Okušala se i u Italiji, gdje je bila pred potpisom za Torino, no neugodna povreda spriječila je transfer. Ipak, uspješno se oporavlja i vjeruje da će vratiti formu.

Za SportSport.ba je otkrila kako je zavoljela nogomet, a priznaje da je na samom početku 'bacila' oko na loptu, te 'odbacila' barbike.

"Nogomet sam zavoljela uz Ikera Casillasa. Gledajući utakmice i njegove emocije, sanjala sam da i ja jednog dana budem poput njega. Idol mi je od malena, iako je on golman", priča mlada nogometašica.

Zašto i kako ljubav prema lopti?

"Moje odrastanje je bilo na igralištu sa loptom. Dok su me svi drugi izazivali i osuđivali da sam kao muško, te da se ustvari trebam igrati sa barbikama, ja nisam odustajala. Barbike nisu postojale u odrastanju, nego samo lopta i igralište, te moji snovi koji se evo ostvaruju".

View this post on Instagram

imback🏃‍♀️🏃‍♀️

A post shared by SenadaMuratovic⚽ (@s.muratovic_7) on

Prve ozbiljne fudbalske korake napravila je u Slobodi iz Tuzle. Poziv iz Tuzle će vječno pamtiti.

"Poziv Slobode nikada neću zaboraviti. To mi je bio jedan od najsretnijih trenutaka u životu. Oni su mi omogućili da dođem u Tuzlu i napravim svoje prve fudbalske korake. Nisam mogla ni zamisliti da će to biti i najsretnija godina u mom životu. Nakon samo par utakmica stigao je i poziv za omladinsku reprezentaciju BiH. Emocije su me preplavile tada, nogomet je za mene ipak život, ljubav... To samopouzdanje koje sam stekla u Tuzli, vodi me kroz život, a naravno da je bilo i trenutaka kada loše odigraš i pomisliš da to nije više za tebe....".

Shvatila je da je u bh. ženskom nogometu teško napredovati i odlučila se za hrabar korak.

"Kada sam završila školu u BiH, shvatila sam da ne mogu napredovati i uspjeti koliko ja to želim. A ja želim da idem ka samom vrhu, ništa manje od toga. Odlazak u mađarski Ujpest bio je jedan od pravih koraka za mene. Pravila ishrana za sportiste, naporni i kvalitetni treninzi, te sve ostalo, a sve to na profesionalnom nivou. Taj trud nije bio nezapažen, pa je stigao i poziv u A reprezentaciju BiH. To mi je bio najveći san, poslije ovog sanjam druge snove, jer oni nikada ne završavaju".

View this post on Instagram

⚽️⚽️@m_photpgraphy

A post shared by SenadaMuratovic⚽ (@s.muratovic_7) on

Torino je trebao biti njena nova destinacija, no viša sila je bila jača.

"Poziv iz Torina je nešto posebno. Tu sam vidjela mnogo prosperiteta, prijateljsku utakmicu sam odigrala na vrhunskom nivou, no povreda koljena je bila ozbiljnija i odsustvo sa terena će biti najmanje još pola godine. Imam i sada ponuda, ali najbitnije je da se dobro oporavim".

Aktivna je na društvenim mrežama i priznaje da je 'meta' velikog broja pripadnika suprotnog spola.

"Što se tiče društvenih mreža, zaista mi pristiže mnogo poruka, kako zanimljivih, tako i manje zanimljivih (osmijeh). Ne obraćam pažnju na to jer u mom životu trenutno ima mjesta samo za nogomet. Ljubav neka bude u drugom planu, to mi još ne treba".

View this post on Instagram

🙊🙊 #fotomodeling📷

A post shared by SenadaMuratovic⚽ (@s.muratovic_7) on

Pored ponuda za nogometnu karijeru, dobila je još jednu ponudu koja je mnogo obradovala.

"Tako je. Dobila sam ponudu jedne agencije za fotomodeling, te stvarno uživam i u tome. Ipak, to mi je samo hobi, ne želim da se vežem nikakvim ugovorima, nego čisto kada imam vremena prihvatim poziv od sportskih prijatelja za fotošuting vezan za sportsku opremu. To je nešto lijepo što se spaja sa fudbalom".

U Bosni i Hercegovine simpatiše samo jedan klub i ne krije tu ljubav.

"Veliku ljubav imam prema FK Željezničar. Od onih klubova u inostranstvu favorizujem Real Madrid i Milan", dodala je na kraju razgovora za SportSport.ba mlada i atraktivna bh. nogometašica Senada Muratović.

Top Komentari

Emir
Mala je med za razliku od one spicaste brdjanke sto noooovija za Chelsea.
0 0
larokblum
Slatkica!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi