Senderos po sekundi zaradio 996 franka

Igrao samo 27 sekunde

Senderos po sekundi zaradio 996 franka

Iako u svom Fulhamu uglavnom grije klupu, Philippe Senderos je u ovom kolu osjetio napokon slast igranja, ali tek u 95. minuti.

Švicarski defanzivac je u sudijskoj nadoknadi zamijenio Granita Xhaku u kvalifikacionoj utakmici i gostovanju kod Norveške na kojem su Švicarci slavili sa 2:0.

Iako je glavni sudija susreta Howard Webb samo 27 sekundi nakon Senderosovog ulaska u igru odsvirao kraj Švicarac ima pravo na premiju od 12.000 franaka, a kada se ovoj sumi doda i premija za plasman na SP, defanzivac Fulhama inkasirati će dodatnih 13.500, što daje ukupnu sumu od 25.550.

Kada bi ove podatke pretvorili u satnicu to bi iznosilo nejverovatnih 3,4 miliona franaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.