Senderos potpisao za Fulham

Istekao mu ugovor sa Topnicima

Senderos potpisao za Fulham

Edmir Škorić

Švicarski stoper Philippe Senderos je kao slobodan igrač napustio Arsenal i potpisao za drugi londonski klub - Fulham.

Senderosu nije ponuđen novi ugovor na Emiratesu, pa je Švicarac odlučio potražiti novi klub. Nije mu bilo teško, pa je već sve dogovorio sa Fulhamom, finalistom Evropske lige iz prošle sezone.

"Oduševljen sam zbog transfera u Fulham i sretan sam što ću biti dio toga kluba. Veselim se susretu sa mojim novim saigračima i, naravno, trenerom Roy Hodgsonom. Puno ga cijenim kao menadžera", kazao je Senderos.

Potpisom Senderosa oduševljeni su, dakako, na Craven Cottageu.

"Philippe je sjajan igra kojem sa se divio dugo vremena, jer je bio kapiten Švicarske na Evropskom prvenstvu 2002. gdine, za igrače do 17. godina. Snažan je stoper koji zna biti prisutan na svakom dijelu terena i ima radnu etiku, koja je vitalna komponenta za uspjeh bilo kojeg tima. Veselim se radu sa Senderosom idućih sezona", ističe Hodgson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.