Senderos: Švicarci previše očekuju od nas

Senderos: Švicarci previše očekuju od nas

E. Škorić

Arsenalov stoper i jedan od glavnih igrača švicarske reprezentacije, Philippe Senderos, malo je razočaran u navijače reprezentacije.

Naime, Švicarska je u posljednjih pet puta poražena, a zadnji poraz na svom terenu od Kostarike (0:1) donio je i salvu zvižduka sa tribina.

"Ovdje u Švicarskoj očekuju da igramo poput Španolske ili Barcelone. Puno je pritiska na nama", kazao je Senderos na press konferenciji za novinare nakon remija sa Italijom (1:1).

"Navijači zaista puno očekuju od nas, ali moraju znati tko smo, da smo mala zemlja. Imamo igrače koji igraju u većim inozemnim klubovima, ali moramo shvatiti da igramo onoliko koliko imamo kvalitete", dodaje nekadašnji igrač Milana.

Švicarska na Svjetskom prvenstvu igra u skupini H zajedno sa Španjolskom, Čileom i Hondurasom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.