Senegal i Tunis promašili penal za pobjedu, a onda Senegalci autogolom u produžetku stigli do finala
Uzbudljiva utakmica polufinala Afričkog kupa nacija

Senegalci čekaju boljeg iz duela između Alžira i Nigerije

Senegal i Tunis promašili penal za pobjedu, a onda Senegalci autogolom u produžetku stigli do finala

S. Pašalić

Senegal je nakon produžetaka uspio savladati Tunis sa 1:0 i plasirati se u finale Afričkog kupa nacija.

Iako su Senegalci uoči utakmice bili blagi favoriti, Tunis je prikazao jako dobru igru i u izjednačenoj borbi obje reprezentacije su imale svoje prilike da riješe pitanje pobjednika u regularnom dijelu.

Senegal je bio dosta bolja ekipa u prvom poluvremenu i stvorio je nekoliko izglednih prilika, a najbolja je uslijedila u 26. minuti kada je Sabaly dobro pucao po golu, ali je lopta pogodila stativu.

Nakon toga je i Sadio Mane u 39. minuti imao priliku da dovede svoju reprezentaciju u vodstvo, ali je njegov šut otišao malo pored gola.

Nastavak je donio puno bolju igru Tunisa koji je u nekoliko navrata zaprijetio golu Senegala, a u 72. minuti su Tunižani imali i najbolju priliku kada je sviran penal u njihovu korist.

Loptu je uzeo Ferjani Sassi, ali je očajno šutirao i golman Senegala je lako odbranio njegov šut.

Devet minuta kasnije Senegal je imao istu priliku da stigne do vodstva, ali je Henri Saivet također bio neprecizan.

Utakmica je otišla u produžetke, a Senegal je u 100. minuti konačno i stigao do vodstva kada je nakon ubačaja u šesnaesterac igrač Tunisa, Dylan Bronn poslao loptu u svoju mrežu.

U 115. minuti se činilo da bi Tunis mogao dobiti još jedan penal, ali je sudija nakon pregledavanja VAR snimke odlučio da od toga nema ništa pa je Senegal prošao u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi