Senegal protiv Turske i(li) Maroka

Prijateljske utakmice

Senegal protiv Turske i(li) Maroka

E. Škorić

Senegalska nogometna reprezentacija igrat će prijateljsku međunarodnu utakmicu protiv Turske, a možda i protiv Maroka, javlja tamošnja novinska agencija (APS).

Senegal je u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Afrički kup nacija 2012 (AFCON) savladao Kamerun i sa devet bodova se nalazi na vrhu E skupine. Selektor Senegala Amara Traore istakao je kako bi bilo dobro imati provjere protiv Maroka i Turske.

"Pred utakmicu protiv Kameruna imali smo pripremu protiv Gvineje u Dakaru, pa se nadam da ćemo pred utakmice s Kamerunom i DR Kongom odigrati prijateljske utakmice s Marokom i Turskom", kazao je Traore.

U Senegalski nogometni savez (FSF) stigle su ponude od pomenutih reprezentacija, pa će FSF odlučiti hoće li prihvatiti jednu, ili obje ponude. Traore je također kazao da bi bilo dobro da se i te utakmice odigraju u Dakaru, gdje je Senegal pobijedio Gvineju s 3:0.
"Ne mijenjate pobjedničku momčad, ali ni pojedničko mjesto", dodao je Traore.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti