Senegal suspendovao Dioufa na pet godina

Senegal suspendovao Dioufa na pet godina

El Hadji Diouf, kontrevarzni napadač Blackburga, suspendovan je od strane Senegalskog nogometnog saveza na pet godina zbog izjave za jedan radio.

"Mogu potvrditi da je Diouf suspendovan na pet godina tokom kojih neće moći sudjelovati u igrama koje organizuje naš savez", rekao je hlavni tajnik Victor Cisse.

Diouf je inače poznat po isapdima van terena, a nedavno je u razgovoru za radio France Internacional rekao da je cijeli afrički nogomet korumpiran, nakon čega je pozvan na razgovor sa dužnosnicima Senegalskog nogometnog saveza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.