Senzacija APOEL-a, Lyon pao na jedanaesterce!

Ludilo na Kipru

Senzacija APOEL-a, Lyon pao na jedanaesterce!

Edmir Škorić

Nogometaši kiparskog APOEL-a napravili su veliku senzaciju te se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka. Uspješniji su večeras bili od Lyona u izvođenju jedanaesteraca.

APOEL  je već u petoj minuti zaprijeti iz slobodnog udarca, Manduca je tukao s 30-ak metara no Lloris uspio uhvatiti loptu. Nedugo nakon toga, četiri minute kasnije, šok za goste iz Lyona.

Charalambidis je ubacio s desne strane, Manduca sa svega pet metara zatresao mrežu francuskog reprezentativnog golmana. Pokušao je Lyon preko Edersona, koji je u 11. minuti pucao efektno makazicama. U 19. minuti Lisandro tuče s petnaestak metara, Chiotis brani.

U 25. minuti Ederson je pucao iz slobodnjaka, Chiotis izbacio loptu u korner. Nakon toga APOEL je imao veliku priliku. Charalambidis je pogodio vanjski dio mreže Lyonovog gola.

Pet minuta prije odlaska na odmor APOEL je imao novu dobru priliku. Solari je ubacio, a Manduca ostao prekratak, tek je dotakao loptu vrhom kopačke, koju je Lloris lako pokupio. Domaći nogometaši prvi prijete i u nastavku.

U 56. minuti Sousa je ubacio iz slobodnog udarca, a neko od Lyonovih igrača glavom pogodio prečku vlastitog gola! Tri minute poslije Bastos je pucao, Chiotis siguran. U 70. minuti APOEL je umao došao do 2:0.

Sosusa, Manduca i Solari izigrali su odbranu Francuza, ali na kraju lopta nije završila u mreži. Brzo gosti uzvraćaju preko Lisanfra, čiji udarac glavom Chiotis izbacuje u korner.

Do kraja regularnog vremena nije bilo promjene, a kako je i prvi susret završio s 1:0, tada u korist Lyona, moralo se igrati  dodatnih 30 minuta, no ni nakon njih nije odlučen pobjednik, pa se četvrtfinalist tražio kroz jedanaesterce. Lyonova dva igrača promašili su penale, odnosno sjajni Chiotis je odbranio i uslijedilo je veliko slavlje Kiprana koje će, sasvim sigurno, trajati danima.a

Treba dodati kako je u 115. minuti zbog drugog žutog kartona kod domaćih isključen Manduca, strijelac jedinog gola na utakmici.


Liga prvaka, osmina finala, uzvrat:

APOEL - Lyon 1:0 (Manduca 9)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.