Posao je završen, Šerbečić je novi igrač FK Sarajevo!
ARHIVA: Šerbečić u dresu Sarajeva na utakmici protiv Celtica

Postignut dogovor

Posao je završen, Šerbečić je novi igrač FK Sarajevo! · Saznajemo

Adnan Beganović

FK Sarajevo će u drugi dio sezone u kojem će se pokušati dokopati mjesta koje vodi u Evropu, ući jači za Besima Šerbečića.

Nekadašnji standardni mladi reprezentativac naše zemlje, koji je debitovao i za A selekciju, Besim Šerbečić, novi je igrač Sarajeva, saznaje SportSport.ba.

SportSport.ba je rano jutros najavio mogući dolazak Šerbečića u FK Sarajevo, a informacije do kojih smo došli juče ujutro, dobijaju i svoju potvrdu.

Naime, pregovori FK Sarajevo, Aalesunda i ljudi koji vode brigu o Šerbečićevoj karijeri, Borisa Vaskovića, Milana Laneta Jovanovića i Vladimira Todorovića, su uspješno završeni.

Sarajevo će na ime obeštećenja Aalesundu za bosanskohercegovačke prilike, prema nekim informacijama platiti oko ogromnih 200.000 eura, a Šerbečić će sa klubom iz Titove 38/b, nezvanično potpisati ugovor na dvije i pol godine.

Oglasi

Bosanskohercegovački 24-godišnji fudbaler "čekirao" je avionsku kartu za Antaliju i tokom dana će se priključiti bordo timu na pripremama, a nakon liječničkih pregleda biće i ozvaničen transfer.

Šerbečić iza sebe ima odličnu sezonu. Za Aalesund je u svim takmičenjima odigrao 28 utakmica, nekoliko puta je uvršten i u tim kola elitnog norveškog ranga, tako da bi trebao biti veliko pojačanje za tim Mirze Varešanovića.

Ovaj 24-godišnji stoper već ja igrao za Sarajevo s kojim je u sezoni 2019/2020 osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Ukupno je za Sarajevo Šerbečić odigrao 36 utakmica u kojima je postigao dva pogotka uz jednu asistenciju.

Osim titule sa Sarajevom, može se pohvaliti i osvojenim trofejima sa Rosenborgom (prvenstvo, Kup i Superkup), a za slavni norveški klub odigrao je 23 utakmica na kojima je postigao i tri pogotka.

Osim za Sarajevo, Aalesund i Rosenborg, u dosadašnjoj karijeri je branio boje Zvijezde Gradačac i Radnika, a upravo je dobrim igrama u ekipi iz Bijeljine skrenuo pažnju na sebe te je sebi osigurao transfer u Rosenborg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šerbečić je u prošlosti bio i standardni prvotimac omladinskih selekcija naše zemlje. Ukupno je odigrao 37 utakmica, od čega 10 u mladoj repreuentaciji za koju je postigao dva pogotka.

Dobre igre u Aalesundu nisu ostale nezapažene pa je sada već bivši selektor našeg nacionalnog tima Ivaylo Petev uputio poziv Šerbečiću za posljednju reprezentativnu akciju, a u posljednjem susretu Lige B Lige nacija protiv Rumunije (1:4) 24-godišnji stoper je odigrao 90 minuta.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Mislim da bi bilo fer i korektno da FK Sarajevo uplati neku simbolicnu sumicu novca na racun komsija fk ili nk pomozi skretnicaru ba.
13 9
Chesa
Dobro pojačanje. Dobrodošao Šerbečiću.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi