Šerbečić: Spreman sam za nove izazove

Radnik bi mogao profitirati

Šerbečić: Spreman sam za nove izazove

A. Beganović

U sjeni najvećeg bosanskohercegovačkog derbija, onog između Željezničara i Sarajeva, odigrani su preostali susreti 16. kola Premijer lige u kojem je do važne pobjede stigao Radnik iz Bijeljine. 

Radnik iz Bijeljine je slavio na gostovanju u Gabeli gdje je rezultatom 1:0 savladao domaći GOŠK, a sa ova tri gostujuća boda ekipa iz Semberije je uhvatila priključak borbi za plasman u Ligu za prvaka.

Pogodak za velika tri boda postigao je mladi reprezentativac naše zemlje, Besim Šerbečić, koji je i u Gabeli pokazao da je trenutno jedan od najboljih odbrambenih igrača u Premijer ligi.

"Velika pobjeda, sa ova tri boda smo se priključili borbi za Ligu za prvaka što nam je i cilj. Zadovoljan sam svojom igrom, pogodak je stigao kao nagrada, a najbitnije od svega je naša pobjeda. Nije bilo lako, no dobro smo odigrali, ispoštovali smo sve što je od nas tražio šef i na kraju smo zasluženo slavili", istakao je Šerbečić za SportSport.ba.

Dobre igre mladog stopera nisu ostale nezapažene pa se zasluženo našao i na spisku selektora mlade reprezentacije Vinka Marinovića, te na radaru mnogobrojnih skauta evropskih klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igrati za reprezentaciju je čast i svakom okupljanju se radujem kao da je prvo. Dobro igramo, dobra smo klapa i rezultat ne može izostati. Sa pobjedama protiv Portugala i Velsa priključili smo se samom vrhu tabele, no ne smijemo visoko letjeti. Idemo iz utakmice u utakmicu, a ako nam se ukaže prilika za plasman na Evropsko prvenstvo, znat ćemo je iskoristiti", govori Šerbečeić i osvrće se na sve češće špekulacije o odlasku iz Radnika. "

Meni je u Bijeljini lijepo, Radnik mi je pružio mnogo, no kao i svaki igrač razmišljam i o novim izazovima. Ne želim se previše opterećavati pričama o odlasku dok se ne završi prvi dio sezone. Maksimalno želim odraditi ova dva kola, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje. Što se mene tiče spreman sam za nove izazove, iako sam mlad, u mojim nogama je mnogo utakmica u Premijer ligi i ne bojim se izazova. No, na kraju ću zajedno sa ljudima iz kluba donijeti odluku, nadam se najbolju, kako za mene tako i za Radnik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi