Serdarević optimističan pred gostovanje u Gradačcu

Velež bez šestorice u Gradačcu

Serdarević optimističan pred gostovanje u Gradačcu

Jesenas je u okviru osmine finala nacionalnog Kupa, tada poljuljani Velež trijumfovao na Banji Ilidži. Bilo je 2:1 uz pogotke Ševke Okića.

Gradačački stadion Rođenima je bio sretan i u četvrtom kolu kada su sa 3:1 bolji bili od Gradine za prvi gostujući ovosezonski trijumf, a na njemu će treći puta u sezoni gostovati sutra.

"Deset utakmica nismo poraženi, samopouzdanje je na visokom nivou pa se nadamo da ćemo i sutra odigrati dobro i izbjeći poraz", kaže iskusni Nedžad Serdarević koji će sutra gotovo sigurno zauzeti mjesto u veznom redu.

Zvijezdin imperativ pobjede Serdarević vidi kao olakšavajuću okolnost za njegov tim.

"Pritisak je sigurno na njima. U slučaju da nas ne pobijede mogu se dovesti u nezavidnu situaciju tri kola prije kraja. S druge strane, mi smo brige oko opstanka gotovo sigurno riješili pa je za očekivati da tako rasterećeni odigramo dobro, bolje nego što je bio slučaj na minulim utakmicama", dodaje Serdarević.

Jesenas je u prvenstvenom okršaju Veleža i Zvijezde bilo 2:1 nakon što su Ćemalović i Zvonić anulirali rani pogodak Dalibora Pandže, nekoliko dana nakon ispadanja Rođenih iz Kupa upravo od Zvijezde koja je na uzvratu u Vrapčićima bila superiorna sa 0:3. Mostarci su od ulaska Zmajeva u elitni bh.fudbalski rang na stadionu u Gradačcu protiv Zvijezde upisali tek jedan bod, a zanimljivo je da je to za rukom pošlo današnjem treneru Zvijezde, Milomiru Odoviću koji je prije dvije godine sjedio na klupi Veleža.

Ibro Rahimić sutra će poštedjeti žutim kartonima opterećenog Danijela Majkića, dok su zbog povreda van konkurencije kapiten Admir Kajtaz, Mustafa Kodro te Aldin Šišić. Amir Zolj i Anel Hebibović protiv Borca zaradili su po treći žuti karton, dok će jedan od najstandardnijih Bojan Letić vrlo vjerovatno odmoriti i meč odgledati sa klupe za rezervne igrače. U tim se nakon dvije utakmice pauze vraća Samir Merzić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.