Sergej Barbarez u Upravi HSV-a
Barbarez je prošao u drugom krugu glasanja

Navijači Hamburgera odlučili

Sergej Barbarez u Upravi HSV-a

Sergej Barbarez, bivši kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je ostavio upečatljiv trag u njemačkoj Bundesligi voljom navijača, izabran je u Upravni odbor Hamburgera.

Na klupskom Kongresu koji je održan u nedjelju Barbarez je osvojio dovoljan broj glasova navijača da uđe u Upravni odbor jednog od najboljih njemačkih klubova. Treba napomenuti da je Barbarez u Upravu ušao tek nakon drugog kruga glasanja.

U prvom krugu glasanja naš bivši kapiten osvojio je 2.055 glasova što mu nije bilo dovoljno za ulazak u Upravu. Ispred njega bili su Horst Becker (3.040 glaova), Alexandre Otto (2.639), Jorg F. Debatin (2.776), Ian Kiru Karan (2.574), Ronald Wulf (2.549), Bernd Endge (2.218).

Ipak, u drugom krugu glasanja, našem bivšem internacionalcu pripalo je 1.865 od 3.722 glasa, što je bilo dovoljno za ulazak u Upravu HSV-a.

„Vjerujem u ovaj Upravni odbor koji će osim sportskog aspekta zadovoljiti i ekonomske prohtjeve kluba. Iskreno, u ovom trenutku bi više volio da sam na terenu, ali... Ta vremena su prošla i sada se okrećem novom poslu. Vjerujem da ću HSV-u svojim iskustvom pomoći onoliko koliko budem mogao. U fudbalu sam dugo vremena i vjerujem da ću svoje iskustvo koje sam imao na zelenom terenu prenijeti i nave poslove“, izjavio je Barbarez za njemačke medije nakon što je imenovan u Upravni odbor HSV-a.

Barbarez je dres HSV-a nosio u periodu od 2000. do 2006. godine i u ovom klubu je proveo najljepše trenutke svoje karijere. Od 2006. do 2008. godine nosio je dres Bayer Leverkusena u čijem dresu je prošle godine i okončao igračku karijeru. Bivši kapiten našeg nacionalnog tima karijeru je započeo u mostarskom Veležu, gdje je kao junior igrao od 1984. do 1991. godine. Ratni vihor ga je odveo u Njemačku gdje je potpisao za Hannover 96 (18 nastupa, dva gola). Igrao je još i za: Union Berlin (88, 46), Hansa Rostock (59, 13), Borussia Dortmund (36, 6), te već pomenuti HSV (174, 65) i Bayer Leverkusen (61, 11).
Barbarez je rekorder po broju nastupa u Bundesligi kao stranac. Odigrao je 324 bundesligaške utakmice, što je najviše od svih fudbalera koji su ikada hljeb zarađivali u njemačkom društvu najboljih. 

U dresu reprezentacije debitovao je 14. maja 1998. godine protiv Argentine i do 2006. godine, kada se oprostio, odigrao je 46 mečeva, upisavši se 17 puta u listu strijelaca.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.