Rade Bogdanović uništio srpsku zvijezdu: "Trči k'o baba, ovo je sramota, pa dokle 'doćeramo'
(AP Photo/Antonio Calanni)

Ne vidi ništa pozitivno

Rade Bogdanović uništio srpsku zvijezdu: "Trči k'o baba, ovo je sramota, pa dokle 'doćeramo'

Midhat Šljivak

Srbija je pogotkom Luke Jovića u posljednjim sekundama došla do boda protiv Slovenije, a ponovo je veoma oštar u svom komentaru bio Rade Bogdanović.

Stručni konsultant RTS-a Rade Bogdanović ne vidi ništa pozitivno u igri Srbije na meču protiv Slovenije. Posebno je bio ljut na Milinkovića-Savića.

"Da se ne zavaravamo, ovo je jako loše. Sve što je dobro došlo je iz prekida. Imali smo sreće da postignemo gol. Ako ovako budemo igrali s Dancima, crno nam se piše. Nema ovdje nikakve igre", rekao je Bogdanović, a potom se okrenuo Sergeju Milinkoviću-Saviću.

"Ja sam izvrijeđao Milinkovića-Savića ovdje u studiju. Trči k'o baba za onim bekom kada smo primili gol. Nisu htjeli ljudi više da igraju. Doktorski rad jednog fudbalskog trenera kako želi ekipa da mu igra, nije imao sreće hvala Bogu za nas"

"Milinković-Savić kako zatvara kod gola. Ovo je sramota na ovom nivou. Idemo grlom u jagode, pa dokle 'doćeramo'. Kasno je za bilo kakvo pametovanje", poručio je Bogdanović.

"On arapske pare klepa. Nema od njega ništa. Imate dvojicu igrača iz Saudijske Arabije. Imaju i Hrvati? Imaju, pa su tako i prošli. Srbija ima dobre igrače, ali mora biti bolje vođena".

Oglasi

Ističe Bogdanović kako je igra Srbije provaljena.

"Igra nam je provaljena, ideš na Mitrovića. Uvodiš igrača koji igra desnom nogom, stavljaš ga na desnog beka. Nikakvog sistema."

"Nemamo mi kvalitet. Ko god da nam dođe svejedno je. Kad nam ovo Slovenci rade, šta će drugi. Mi se patimo tri godine, krvarimo, nemamo krilne igrače. Ne može Srbija igrati s dva špica. Ne možeš dvojicu neradnika u odbrani da trpiš. Ne možeš ih natjerati da igraju odbranu", rekao je Bogdanović.

Luka Jović: "Žao mi je što nije za pobjedu"

Junak Srbije Luka Jović žali što nije zabio pobjednički gol. Ovako se slavi jedan bod, a Jović je presretan.

Oglasi

"Bio bi još bolji da smo uspjeli da pobijedimo. Bod nam znači puno jer ćemo imati za šta da se borimo u posljednjoj utakmici", rekao je Jović i o Slovencima kaže:

"Kvalitetna i dobra utakmica, visok ritam, što smo očekivali. Moram pohvaliti Sloveniju, pozitivno smo ih iznenadili.. Mogli smo pobijediti, nismo iskoristili šanse. Idemo dalje."

Danska je veliki pritisak. Jović ima kratku poriku pred odlučujući meč.

"Tad smo najbolji kad je pritisak".

# TIM U P N I GR BOD
1 Engleska 2 1 1 0 1 4
2 Danska 2 0 2 0 0 2
3 Slovenija 2 0 2 0 0 2
4 Srbija 2 0 1 1 -1 1

Top Komentari

user1574859714
Aaaa evo opet izjave Bogdanovica auuu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi