Sergio Canales novi igrač Real Sociedada

Sergio Canales novi igrač Real Sociedada

Real Sociedad je dogovorio prelazak veznog igrača Valencije Sergija Canalesa s kojim će potpisati ugovor na četiri i pol godine. 

"Canales je već prošao medicinske preglede i zvanično će biti predstavljen u ponedjeljak", saopštio je klub iz San Sebastijana.

Ovaj 22-godišnji veznjak je prije četiri godine za 10 miliona eura prešao iz Racinga u Real Madrid kao najveći španski talenat, ali se nije uspio nametnuti, pa je otišao u Valenciju u kojoj je imao mnogo problema. 

Za dvije godine provedene na Mestalli imao je dvije operacije zbog teške povrede križnih ligamenata, pa je odlučio sreću potražiti u Real Sociedadu koji se trenutno nalazi na šestom mjestu španske Primere. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.