Poznati nogometaš postao narkobos: "Za dva mjeseca sam zaradio milion"

"Imam kontakte, ali nisam Pablo Escobar"

Poznati nogometaš postao narkobos: "Za dva mjeseca sam zaradio milion"

Edmir Škorić

Bivši nogometaš svojevremeno je igrao i za slavni Marseille, ali se kasnije našao u lošem društvu i postao vođa narko bande, a od prodaje droge zaradio je milione.

Sergio Contreras Pardo poznatiji kao Koke osuđen je u maju ove godine na šest godina zatvora zbog vođenja međunarodne narko bande. Kazna uključujuće i dvije godine koje je proveo u pritvoru, pa će na slobodu 2027. godine.

Prvobitno je tužilaštvo zahtijevalo kaznu od 16 godina zatvora, ali je postignut sporazum o priznanju krivice nakon što je priznao zločine. Koke je bio jedan od 17 optuženih za kupovinu velike količine droge koja je potom kamionima krijumčarena u razne evropske zemlje. Grupa koju je vodio raspuštena je 2019. godine.

Ovo nije prvi put da Kokea goni špansko pravosuđe, pošto je nedavno bio u zatvoru na 20 mjeseci i platio je 15.000 eura da se izvuče.

Prema tužilaštvu, ključna uloga nogometaša u ovoj mreži bila je u tome što je rukovodio poslovanjem i davao naloge o tome koje količine droge treba kupiti, po kojoj cijeni, gdje da ih odnese i koje vozilo angažuje za transport.

Oglasi

Istraga je dovela do otkrića velikog broja telefonskih razgovora tokom kojih je Koke razmjenjivao informacije sa ostalim članovima organizacije o tome kako upravljati nekim od velikih pošiljki kojima su oni rukovali.

"Život može biti komplikovan. Morate platiti za glupost. Nekim stvarima treba što prije stati na kraj. Dolazim iz naselja u Malagi odakle su svi moji prijatelji iz djetinjstva. Imam kontakte svuda, ali nisam Pablo Escobar! Kada čujete da ste "međunarodni trgovac", pomislite u sebi: "Šta sam dođavola uradio?"", direktno je između ostalih rekao bivši nogometaš u intervjuu za Canal+.

"Kao profi nogometaš imate sreće da zarađujete mnogo novca. Zarađivao sam možda milion eura godišnje. U drugom poslu ćete za dva mjeseca zaraditi koliko u nogometu za cijelu godinu. Ali onda rizikujete život", priznao je Koke, govoreći o novcu od trgovine drogom.

"Zatvor je otvoren za glupe ljude. Tamo ima mnogo Francuza, čak i iz Marseillea. Vidio sam dosta Marseilleovih dresova u zatvoru. Da sam mogao, u prošlosti bih donosio drugačije odluke, ali tako je kako je", dodao je Španac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je 2017. godine okončao karijeru, a posljednji meč odigrao je godinu dana ranije za Aris iz Soluna. U tom je klubu odigrao najviše utakmica u karijeri, a igrao je još za njemačke timov Rayo Vallecano i Malagu, za Regensburg u Njemačkoj, Sporting u Portugalu.

Kratke avanture imao je i po Sjedinjenim Državama, Indiji i Boliviji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi