Sergio Garcia pojačao napad Espanyola

Sergio Garcia pojačao napad Espanyola

Edmir Škorić

Španski prvoligaš Espanyol je jučer (ponedjeljak) kompletirao transfer Sergija Garcije (27) iz drugoligaša Betisa.

Sergio Garcia, igrač koji je bio član španske fudbalske reprezentacije koja je 2008. godine osvojila Evropsko prvenstvo, potpisao je petogodišnji ugovor sa Espanyolom.

Katalonce je ovaj 27-godišnji napadač koštao 1,8 miliona eura, a njegova konkurencija u napadu bit će Pablo Osvaldo i Ivan Alonso. Ipak, trener Mauricio Pochettino će odlučiti koji dvojac će igrati u napadačkom tandemu.

Garcia je prve korake napravio u Barceloni, a 2005. godine prešao je u Real Zaragozu, da bi tri godine kasnije pojačao Betis za koji je odigrao 62 utakmice i postigao 21 pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.