Padovi, turbulencije, korak od gašenja, a sada u ludoj sezoni gledaju prema eliti

Nakon tri decenije posta

Padovi, turbulencije, korak od gašenja, a sada u ludoj sezoni gledaju prema eliti

H. Zilić

Evropske lige ulaze u uzbudljivu završnicu.

Dosta uzbuđenja do kraja sezone bit će u Seriji B gdje nas očekuje velika borba za plasman u Seriju A.

Šest kola prije kraja lider je ekipa Cremonesea koja nakon turbulentnih decenija ima šansu da ponovo zaigra u Seriji A.

Cremonese je u svojoj historiji koja datira od 1903. godine sedam sezona igrao u Seriji A, a posljednji put 1996. godine kada su ispali i onda je krenuo pad, a tim je 2004. godine igrao i u četvrtom ranmgu takmičenja. 

Interesantno Cremonese je bio član i prve sezone Serije A, to je bila već daleka sezona 1929/1930.

Posljednjih sezona su se stabilizovali u sredini tabele u Seriji B, a u tekućoj žele iskorak koji čekaju skoro tri decenije.

Cremnoese ima 60 bodova, bod više od Leccea i dva boda više od Pise, dok Monza i Bresica zaostaju tri boda. Iza pomenutih klubova su Benevento, Ascoli i Forsninone, prvih osam timova smješteno je u devet bodova razlike tako da nas očekuje paklena završnica u Seriji B, gdje će dvije prvoplasirane ekipe direktno u Seriju A, timovi plasirani od 3. do 8. mjesta igrat će play off za još jednu mjesto u eliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti