Play-off Serie B kao Seria A u stara dobra vremena: Očekuje nas velika borba kultnih klubova
FOTO: ForzaParma

Drama u posljednjem kolu

Play-off Serie B kao Seria A u stara dobra vremena: Očekuje nas velika borba kultnih klubova

Haris Zilić
Teme:

Završena je sezona u italijanskoj Seriji B, bilo je drame u posljednjem kolu, ali očekuje nas još borbe u play-offu za ulazak u Seriju A i u play-outu za ostanak u Seriji B.

U posljednjem kolu profitirala je Parma koja je skočila na četvrto mjesto i izborila polufinale play-offa, a Sudtirol je gubitnik i idu u četvrtfinale play-offa.

Na začelju također dosta gužve. Bresica se uspjela dokopati play-out zone remiziravši sa Palermom 2:2.

Pomenuti rezultat je tim sa Sicilije udaljio od play-offa u kojem ćemo gledati Regginu koja je večeras profitirala zahvaljujući remiju Palerma.

Od ranije je poznato da u Seriju A direktno idu Frosinone i Genoa.

Nakon večerašnjih utakmica u polufinalu play-offa su Bari i Parma i oni čekaju svoje protivnike, a to će biti pobjednici četvrtfinala play-offa u kojem ćemo gledati Cagliari, Sudtirol, Regginu i Veneziju.

Oglasi

Pobjednici četvrtfinala će sa Parmom i Barijem formirati dva para polufinala play-offa, a pobjednici će u finale play-offa i u borbu za posljednju kartu za Seriju A.

U play-outu dvomeč će igrati Brescia i Cosenza i pobjednik tog dvomeča ostat će u Seriji B dok poraženi ide u Seriju C.

Direktno u Seriju C ispale su ekipe Perugie, SPAL-a i Beneventa, ne tako davno SPAL i Benevento su bili članovi Serije A, od naredne sezone su u Seriji C odnosno trećem rangu takmičenja u Italiji.

Seria B, 38. kolo rezultati:

Citadella - Como 0:0

Oglasi

Cosenza - Cagliari 0:1

Genoa - Bari 4:3

Modena - Sudtirol 2:1

Palermo - Brescia 2:2

Parma - Venezia 2:1

Perugia - Beneveneto 3:2

Pisa - SPAL 1:2

Reggina - Ascoli 1:0

Ternana - Forsinone 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti