Serija A

Serija A

Serija A

Sa večerašnje dvije utakmice igrane u Udinama i Palermu, kompletirano je 24. kolo italijanske fudbalske Serije A.

Najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu ostvario je Palermo, koji je do nogu potukao rimski Lazio na Siciliji, a za nebeskoplave je zaigrao i reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić, koji se oporavio od povrede.

Palermo je riješio pitanje pobjednika u dvoboju sa rimskim Laziom već nakon prvih 45 minuta igre. Sicilijanska ekipa na odmor je naon provg poluvremena otišla sa velikom zalihom od 3:0.

Barreto je u desetoj minuti doveo Palermo u vodstvo, da bi deset minuta kasnije Donati povisio rezultat na 2:0. Tri minuta prije odlaska na odmor Silvestre je okrunio sjajno poluvrijeme Palerma i pogodio za 3:0.

U nastavku, ista slika na terenu. Palermo je igrao i zabijao, a Lazio tonuo. Već u drugoj minuti nastavka na 4:0 povisio je Igor Budan, a već u 51. minuti pukla je petarda nakon što je na 5:0 povisio Fabrizio Miccoli.

Lazio je u 74. minuti ostao sa igračem manje u polju, nakon što je drugi žuti karton dobio Dias, a reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić u igri je proveo svih 90 minuta. Do kraja susreta, Lazio je uspio postići počasni gol, preko Kozaka u 85. minuti.

U drugom večerašnjem susretu Udinese je ponovo odigrao 0:0, ovog puta sa Cagliarijem, nakon što je istim rezultatom završio dvoboj sa PAOK-om u okviru Evropske lige. Zebrama sa sjevera Italije očigledno mnogo nedostaje najbolji strijelac Antonio Di Natale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.