Serija B umjesto 22 sa 19 klubova u novoj sezoni

Serija B naišla na brojne probleme

Serija B umjesto 22 sa 19 klubova u novoj sezoni

E. Škorić

Nakon raznih problema u nekim klubovma, vodstvo Serije B donijelo je odluku da u novoj sezoni nastupa 19 timova.

Uobičajeno u Seriji B nastupaju 22 tima, ali ovaj put su zbog bankrota Barija, Cesene i Avellina čelnici lige odlučili da takmičenje krene s 19 učesnika.

Ta odluka je donešena u ponedjeljak u Milanu, a ostaje još da je potvtrdi Italijanski nogometni savez.

Ljeto u Seriji B bilo je haotično zbog bankrota gore navedenih timova i oni nisu registrovani za novu sezonu. Iako se očekivalo da umjesto njih u ligu upadnu tri tima iz Serije C, to se nije dogodilo.

Catania, Novara, Siena, Ternana, Pro Vercelli i Virtus Entella poslali su zvanične zahtjeve da se vrate u Seriju B umjesto timova koji su u stečaju, ali za sada ništa od toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije