Servette i Ruch lagano do trećeg pretkola

Evropska liga

Servette i Ruch lagano do trećeg pretkola

Midhat Šljivak

Švicarski Servette i poljski Ruch ostvarili su plasman u treće pretkolo Evropske lige.

Servette je na gostovanju u Aremniji savladao Gandzasar rezultatom 3:1, te sa ukupnih 5:1 idu u narednu fau gdje ih čeka Rosenborg. Prvih 45 minuta ovog susreta okončano je bez golova, da bi u nastavku švicarski tim u potpunostu razbio Armence.

De Azevedo je u 47. minutio doveo Servette u vodstvo, da bi potom Pont sa dva gola u 65. i 68. minuti potvrdio prolaz svog tim u treće pretkolo. Avagyan je u posljednjoj minuti utakmice postavio konačnih 1:3.

Gostujućim trijumfom završen je i susret u Skoplju gdje je Metalurg poražen od poljskog Ruch sa 3:0. Gosti su pitanje pobjednika riješili nakon petnaest minuta igre. Janoszka je u devetoj minuti pogodio za vodstvo od 1:0, da bi šest minuta kasnije Straka pogodio za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Piech u 63. minuti susreta.

Gandzasar - Servette 1:3 (1:5)
Metalurg Skoplje - Ruch Chorzow 0:3 (1:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti