Servette razbio St. Gallen, Stevanović upisao hat-trick u asistencijama

Slavili sa 5:1

Servette razbio St. Gallen, Stevanović upisao hat-trick u asistencijama

E. Čaušević

Fudbaleri Servettea danas su na svom terenu pobijedili St. Gallen sa 5:1 u meču šestog kola švicarske Superlige.

Servette je pred svojim navijačima odigrao odličnu utakmicu, a ponovo je sjajan bio i bh. reprezentativac Miroslav Stevanović koji je upisao čak tri asistencije.

Noćna mora za St. Gallen počela je već u trećoj minuti kada je Guillemenot dobio direktan crveni karton zbog oštrog prekršaja što je domaćem timu sve olakšalo.

Servette je to iskoristio već u sedmoj minuti kada je pogodak za 1:0 postigao Clichy na asistenciju Vallsa.

Onda je na scenu stupio sjajni Stevanović sa tri asistencije. U 14. minuti uposlio je Sauthiera koji je povisio na 2:0, dok je samo četiri minute kasnije Stevanović asistirao za Cognata, a on pogađa za 3:0.

Servette je do četvrtog gola stigao već u 26. minuti. Stevanović je ponovo bio asistent, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Rouiller. St. Gallen je uspio da dođe do gola u 36. minuti preko Youana, ali je to bilo sve što su danas uradili.

Konačnih 5:1 domaći tim postavio je u 71. minuti utakmice kada je svoj drugi gol na meču postigao Rouiller. Stevanović je iz igre izašao dvije minute prije toga.

Servette je treći nakon šest mečeva sa deset bodova, dok je St. Gallen na osmoj poziciji sa četiri boda manje.

Top Komentari

Alaga
Svaka čast!
4 0
Bravo majstore!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi