Sesar: Ne izlazi mi iz glave promašeni penal

Borac izbacio Sarajevo iz Kupa BiH

Sesar: Ne izlazi mi iz glave promašeni penal

Borac je nakon izvođenja penala izbacio Sarajevo iz četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Ivan Sesar promašio je jedan od penala, koji mu, kako kaže, ne izlazi iz glave, jer je bordo tim imao veliku priliku plasirati se u polufinale.

Banjalučani su slavili nakon penala sa 6:5. Drugi udarac sa bijele tačke za bordo tim izveo je Sesar, a Avdukić mu je odbranio. Veznjak tima sa Koševa se veoma razočarao nakon promašenog penala, jer  je bio uvjeren da Sarajevo može proći dalje.

"Penali su lutrija, svi smo svjesni toga. Nije mi definitnivno bilo lako. Ne izlazi mi taj promašeni penal iz glave. Razočarao sam se, jer sam bio uvjeren da možemo u Kupu doći do kraja", rekao je Sesar na početku razgovora za SportSport.ba.

"Mislim da prva utakmica na Koševu nije odlučila. To je bilo samo, tako reći, prvo poluvrijeme. Prvu utakmicu smo odigrali na željenoj razini. Borac se u toj utakmici branio sa deset igrača i nismo imali rješenje u toj utakmici", ističe veznjak bordo tima, te dodaje:

"U revanšu smo odigrali jako dobro prvo poluvrijeme i smatram da smo trebali postići gol i riješiti sve. No, nažalost nismo. U drugom dijelu susreta Borac je bio bolji i ostalo je 0:0. Kao što rekoh, penali su lutrija, a ovaj put sreća je bila na strani Borca".

Borac i Sarajevo će odigrati još jednu utakmicu na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, ovaj put u okviru posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva Bosne i Hercegovine.

"S pravom smo razočarani, ali moramo skupiti snage da  odigramo jednu pravu utakmicu u subotu za kraj polusezone i vjerujem da možemo doći do pozitivnog rezultata", dodao je Sesar za kraj razgovora.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.