Sesar: Očekujem da dobijem priliku u Velsu

Novi reprezentativac BiH za SportSport.ba

Sesar: Očekujem da dobijem priliku u Velsu

Selektor Safet Sušić objavio je danas spisak reprezentativaca za predstojeći prijateljski susret protiv Velsa. Na tom spisku našlo se između ostalog i jedno novo ime. Vezni igrač Sarajeva, Ivan Sesar dobit će priliku da zaigra u nacionalnom timu. 

Sesar je svakako ovaj poziv zaslužio sjajnim partijama u dresu bordo momčadi, a svakako je 'najsvježija' ona od sinoć protiv crnogorske Zete u trećem pretkolu Evropa lige. Ipak, veznjak smatra da je sve moglo da završi malo bolje po njegovu ekipu.

"Rezultat od 2:1 je svakako neugodan i ne daje nam za pravo da se opustimo u revanšu. Imam osjećaj da je dosta navijača napustilo stadion pomalo nezadovoljno jer smo imali dosta prilika koje nismo iskoristili. Nakon dobre igre protiv Levskog svi su očekivali da ćemo savladati Zetu sa većom gol razlikom. Oni nisu imali nijedan ozbiljniji šut ka golu osim tog slobodnog udarca iz kog smo primili pogodak. Ni u jednom trenutku nisam posumnjao u našu pobjedu, ali se u drugom poluvremenu osjetio umor i to je možda i bilo presudno", kazao je Sesar na početku razgovora za naš portal te se osvrnuo i na revanš susret koji će se odigrati za sedam dana.

"Imamo dosta gust raspored, u goste nam dolazi Čelik, a zatim putujemo u Podgoricu na revanš i moramo se zaista maksimalno odmoriti da bi bili spremni za te utakmice. Mislim da će revanš u Podgorici biti lakši i uopšte ne sumnjam u prolaz u to četvrto pretkolo".

Sesar svakako nije krio oduševljenje zbog činjenice da će imati priliku da obuče i dres reprezentacije.

"Zaista sam presretan zbog poziva. Zahvalio bih se selektoru na ukazanoj prilici i hvala dragom Bogu što me je nagradio za moj profesionalan odnos. U svakoj sam utakmici Sarajeva davao svoj maksimum i ovo je nagrada za moje dobre igre. Novi sam igrač u reprezentaciji, a moram reći da poznajem i drugog debitanta, Tonija Šunjića. Svakako očekujem da mi selektor pruži priliku u Velsu", kazao je mladi veznjak tima sa Koševa na kraju intervjua za SportSport.ba

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije