Sesar se u četvrtak priključuje pripremama Sarajeva?

Da li će se reprezentativac BiH vratiti u Premijer ligu?

Sesar se u četvrtak priključuje pripremama Sarajeva?

Ivan Sesar napustio je redove Elazigspora, iako je u turskom klubu zadovoljio sve kriterije. 

Zapelo je međutim kod isplate FK Sarajevo čiji je Sesar igrač. Turci nisu imali novaca da plate odštetnu klauzulu koja je dogovorena odlaskom Sesara na posudbu, a koja je iznosila 220.000 eura. 

Sesar je još uvijek član Sarajeva sa kojim ima ugovor do ljeta 2014. godine, ali je pitanje da li će se reprezentativac Bosne i Hercegovine vratiti u Sarajevo jer je svojim igrama privukao pažnju mnogih klubova. O Sesarovom položaju u Sarajevu i novonastaloj situaciji razgovarali smo sa Dinom Selimovićem, direktorom FK Sarajevo. 

"Ivan Sesar i njegov menadžer su u stalnoj komunikaciji sa nama. Naša želja, kao i njegova je da pronađe inostrani angažman kojim bi bili zadovoljni i mi i Ivan. Međutim ako se to ne desi ja očekujem da se Sesar pojavi na pripremama u četvrtak, kada bi trebao i trenirati sa ekipom," rekao je Selimović i dodao: 

"Sigurno je da bi nama sa financijskog aspekta novac od transfera Sesara bio jako koristan, ali ukoliko se to ne desi mi dobijamo igrača koji je reprezentativac Bosne i Hercegovine, igrača sa iskustvom igranja u jednoj od najboljih liga na svijetu. Igrao je protiv četvrtfinaliste Lige prvaka, polufinaliste Evropske lige i sigurno je da bi sa njegovim povratkom dobili vrhunsko pojačanje," rekao je Selimović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.