Sesar: Svako opuštanje može nas skupo koštati

Veznjak bordo momčadi uoči susreta sa GOŠK-om

Sesar: Svako opuštanje može nas skupo koštati

Adnan Beganović

U okviru 5. kola BH Telecom Premijer lige u nedjelju će na Koševu snage odmjeriti domaće Sarajevo i GOŠK iz Gabele.

Premijerligaš iz Gabele dužnik je bordo momčadi jer u prošloj sezoni predvođeni Borisom Gavranom s klupe fudbaleri GOŠK-a su s Koševa odnijeli tri boda.

"Slijede nam susreti sa GOŠK-om i Veležom, momčadima koje su u prošloj  sezoni s Koševa odnijele pet bodova. Moramo biti oprezni, ne smijemo nikog potcijeniti, ukoliko želimo nastaviti sa berbom bodova", za SportSport.ba je izjavio veznjak bordo momčadi Ivan Sesar.

"Protiv Gradine smo u susret ušli opušteno i to nam se moglo osvetiti. Svi smo u tom duelu podbacili, no na našu sreću slavili smo. Takav pristup u duelu sa GOŠK-om ne smije nam se ponoviti. GOŠK ima sasvim solidnu momčad, koju s klupe predvodi mladi stručnjak kojeg osobno poznajem i cijenim njegov rad. Dakle, nema lako ćemo, moramo na terenu ostaviti i posljednji atom snage i ukoliko tako bude siguran sam da ćemo slaviti", dodao je veznjak Sarajeva.

Dobre igre Sesara nisu ostale nezapažene, pa ga je selektor našeg nacionalnog tima Safet Sušić uvrstio u reprezenzaciju.

"Presretan sam zbog poziva u nacionalni tim. Protiv Velsa sam odigrao nekih 15 minuta i mislim da nisam razočarao. Lijepo je biti dio nacionalnog tima, trenirati i družiti se sa igračima koji igraju u najjačim evropskim klubovima. Protiv Lihtenštajna i Latvije očekujem dvije pobjede. Ne smijemo kiksati na samom otvaranju kvalifikacija i nadam se da nećemo", zaključio je Sesar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.