Sesar: Zatečen sam, Barbarić nema trunku muškosti!
Navijači izrezali Sesarov lik sa plakata na stadionu Koševo

Pogođen potezom navijača Sarajeva

Sesar: Zatečen sam, Barbarić nema trunku muškosti!

Navijači FK Sarajevo odlučili su izrezati Ivana Sesara sa reklame koja se nalazi na spoljašnjoj strani Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase". 

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac je u posljednjem kolu protekle polusezone fizički nasrnuo na Tomislava Barbarića i navodno vrijeđao grb za koji se nekad borio, a veznom igraču Širokog Brijega navijači tima sa Koševa takvo ponašanje nisu oprostili i odlučili su ukloniti njegov lik sa stadiona. 

Sesar je bio zatečen nakon što smo mu saopštili da je korigovan plakat koji je krasio istočni prilaz stadiona, a govoreći u afektu nije štedio ni Barbarića.

"Prvi put čujem za to, stvarno su to uradili? Zatečen sam. Vjerovatno razlog leži u mom konfliktu sa Tomislavom Barbarićem. Ako su navijači tim činom željeli smiriti sebe i uzvratiti mi na jedan način, onda sam sretan. Ja znam da mene voli svaki iskreni navijač Sarajeva, kojem kada sam došao nije bilo bitno odakle dolazim već samo kako igram. Boli me u cijeloj priči što jedan Barbarić glumi nešto", kazao je uznemireni Ivan Sesar na početku razgovoru za SportSport.ba. 

Sesar se potom osvrnuo i na 'obračun' sa Barbarićem, ističući da hrvatski internacionalac ne zaslužuje nastupati za Sarajevo. 

"Takve stvari su sastavni dio na utakmicama. Incident nema nikakve veze sa mojim emocijama prema Sarajevu jer ja nisam preko noći zaboravio svojih 18 mjeseci na Koševu. Znači, nikad nisam zaboravio", kaže Sesar i dodaje:

"Nije mi žao što sam ga odgurnuo. On kupuje jeftine poene na način da se zaleti i udari mog igrača, pa šta glumi? Samo ću reći da u dresu Sarajeva trebaju igrati igrači koji imaju u sebi muškosti, a Barbarić je suprotnost toga. Ako ima neki osobni problem neka me slobodno kontaktira. Još jednom ću ponoviti, istinski navijači znaju koliko sam ginuo na terenu za Sarajevo i ne krijem da sam povrijeđen", riječi su Sesara na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sesar je za Sarajevo nastupao u periodu od 2011. do 2013. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.