Šešlija novi trener Rudara
Milomir Šešlija

Šešlija novi trener Rudara

Nogomet je, kažu carstvo relativnosti. Rudar ima 24, a Žepče samo 7 bodova.U nedeljnom dvoboju ta se razlika uopće nije primjećivala.To se može zaključiti i po konačanom ishodu (0:0), koji nije odgovarao ni jednoj ekipi.

Gubitak dva boda više je koštao Rudare, što je uticalo i na neočekivane kadrovske promjene. Nijaz Kapo, koji snosi dio krivice, preuzeo je odgovornost za pogreške i rezultatski neuspjeh u Žepču i podnio ostavku, koju su čelnici kluba prihvatili i ekspresno pronašli novog trenera.

Riječ je o iskusnom i provjerenom stručnjaku Milomiru Šešliji, koji je do sada trenirao Slaviju, SAŠK Napredak i Velež, s kojim je u sezoni 2005/2006. bio prvak Prve lige i narednu narednu takmičarsku godinu s dosta uspjeha vodio u premijerligaškom društvu. Posljednje dvije godine Šešlija je radio u Omanu i vodio klubove Dhofar i Seeb, s kojima je takođe ostvario zapažene rezultate.

Šešlija je  prvi trening s prvotimcima Rudara imao danas (utorak) u 11,00 sati, a na klupi će debitirati u subotu protiv svog bivšeg kluba SAŠK Napretka u Doglodima kod Sarajeva.

"Čast mi je što sam postao trener Rudara, kluba sa velikom tradicijom i rejtingom. Kakanj zaslužuje premijerligaša i ja ću dati sve od sebe da ostvarimo taj cilj. Budućnost ima bodovnu prednost, ali imamo i mi svoje šanse i adute i sve ćemo učiniti da to realiziramo.Navijačima Rudara mogu obećati da ćemo na svakoj utakmici ići na pobjedu, da ćemo igrati napadački jer samo tako možemo smanjiti prednost vodeće Budućnosti i prvenstvo učiniti zanimljivijim i neizvjesnijim. Teško je i nezahvalno davati prognoze, ali uz podršku navijača i bolju atmosferu u klubu i gradu, mislim da možemo uspjeti i ostvariti željeni cilj", rekao je u razgovoru za SportSport.ba novi trener Rudara Miomir Šešlija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti