Šest: Bio bih zadovoljan i s jednim bodom

Zmajevi gostuju kod Zrinjskog

Šest: Bio bih zadovoljan i s jednim bodom

Edmir Škorić

U nedjelju će Zvijezda u okviru 16. kola Premijer lige BiH gostovati u Mostaru kod Zrinjskog, a jedan od novajlija u redovima Zmajeva je i Saša Šest, koji je optimističan pred ovu utakmicu.

Saša Šest ranije je nastupao u nekoliko klubova širom Hrvatske, a u Zvijezdu je stigao kako bi pojačao konkurenciju u napadu. Već je tri puta bio strijelac u Zvijezdinim kontrolnim utakmicama, pa je bez sumnje u najužim planovima šefa stručnog štaba Zorana Ćurguza za proljetni dio prvenstva.

"Što se naše ekipe tiče, mislim da imamo izuzetno dobar kolektiv i jako dobre pojedince. S razlogom mogu biti optimista te mislim da bi ova ekipa mogla puno toga napraviti u narednih šest mjeseci. Prije svih bih izdvojio kapitena Hamzića, koji je jedan veliki nogometni majstor, kao i novajlije Kovačevića i Đorića. Isto tako treba pohvaliti trenera, koji nas je dobro pripremao na fizičkom i psihičkom planu. Moje mišljenje je da smo potpuno spremni, a osim toga u našoj svlačionici vlada jako dobra atmosfera, baš kao i na terenu kada igramo", kazao je Saša Šest za SportSport.ba, te poručio da je na treneru odluka hoće li ga uvrstiti u početnu postavu.

"Obzirom da sam imao neugodnu povredu i dosta sam pauzirao, sada se osjećam dobro i bit ću na raspolaganju treneru, a na njemu je da odluči da li sam za prvu jedanaestorku. Iskreno se nadam da jesam."

"Očekujem jednu veliku borbu sa puno trčanja i ukoliko uskladimo sve, sigurno da ćemo doći do povoljnog rezultata. Ja bih iskreno bio zadovoljan i jednim osvojenim bodom na gostovanju u Mostaru. Nezaboravimo da je Zrinjski momčad iz vrha prvenstva i na papiru su izraziti favorit", komentarisao je Šest subotnji ogled Zrinjskog i Zvijezde.

Šestu je ovo prva sezona u Bosni i Hercegovini, no upoznat je sa bh. timovima i jednu utakmicu posebno očekuje.

"Ranije nisam nastupao u ovoj ligi i najbolje je ne poznajem, ali sam čuo da je ovdje rivalitet između Slobode i Zvijezde. Stoga, jedva čekam tu utakmicu, iako je nama svaki meč od jednake važnosti i u svakom ćemo pokušati doći do maksimuma", kazao je za kraj bivši ofanzivac Kamen Ingrada, Cibalije, Croatia Sesvete, Otoke...

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.