Šest godina od tragičnog ubistva Vedrana Puljića

Ubica nije kažnjena za svoj zločin

Šest godina od tragičnog ubistva Vedrana Puljića

Na današnji dan, 4. oktobra 2009. godine u Širokom Brijegu je iz vatrenog oružja ubijen Vedran Puljić, navijač FK Sarajevo. 

Puljić je ubijen u masovnim neredima koji su izbili neposredno pred početak susreta između Širokog Brijega i Sarajeva, a kasnije se utvrdilo da je za Vedranovo ubistvo osumnjičen Oliver Knezović, rođeni Sarajlija sa prebivalištem u Širokom Brijegu. Knezović je zadržan u pritvoru, gdje je i priznao da je pucao na navijače tima sa Koševa, da bi nedugo zatim pod čudnim okolnostim pobjegao u Hrvatsku. Ni šest godina poslije ubica Vedrana Puljića nije kažnjena za svoj zločin.

“Kao pravnik i legalista, smatram da je sramotno i nedopustivo da je prošlo punih šest godina od ubistva pokojnog Vedrana, a da do dana današnjeg nije procesuirana i osuđena osoba, koja je izvršila ovo teško krivično djelo. Iskreno se nadam da će to biti učinjeno u najskorije moguće vrijeme i da će istina o ubistvu pokojnog Vedrana napokon biti u cjelosti rasvjetljena.”, kazao je Hajrudin Kapetanović, član Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo.

Fudbaleri Sarajeva naglašavaju kako su upoznati da je Vedran Puljić ubijen na današnji dan prije šest godina i zbog toga obećavaju da će imati motiv više u derbiju protiv Željezničara.

"Vedran Puljić je izgubio život zbog našeg kluba, jer je putovao kako bi sa tribina bodrio nas na terenu. Ime Vedrana Puljića odjekivati će stadionom, a mi  svaku našu utakmicu igramo za navijače, borimo se, kako bi im se odužili za njihovu podršku i, zaista, svaki pojedinac na današnjoj utakmici će dati sve od sebe, jer imamo dodatni motiv.", poručio je defanzivac Džemal Berberović ispred tima. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju dodajmo da je delegacija FK Sarajevo u jutarnjim satima posjetila grob Vedrana Puljića na gradskom groblju "Bare", gdje je polaganjem cvijeća i minutom šutnje odana počast ubijenom navijaču. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.