Šest Španaca u najboljem timu Evrope
Fernando Torres, među najboljih 11

U izboru UEFA-e

Šest Španaca u najboljem timu Evrope

Teme:

Evropska nogometna federacija (UEFA) danas je saopštila idealni tim Starog kontinenta u 2008, a u kojem se našlo šest reprezentativaca Španije, prošle godine prvaka Evrope. Barcelona je ekipa koja ima najviše igrača u najboljem timu Evrope. To su trojica prvotimaca sa „Camp Nou“, Puyol, Xavi i Messi.

Po dva igrača u tim godine „dolaze“ iz Reala i Bayerna, a preostali su iz Manchester Uniteda, Chelsea, Liverpoola i Arsenala. 

Najbolji tim Evrope u 2008. godini: Iker Casillas (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), John Terry (Chelsea), Carles Puyol (Barcelona), Philipp Lahm (Bayern), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Xavi (Barcelona), Cesc Fabregas (Arsenal), Franck Ribery (Bayern), Lionel Messi (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool).

Za najboljeg trenera Evrope u 2008. godini UEFA je izabrala Alexa  Ferguson, koji je Manchester Unitedom osvojio Ligu šampiona, postao prvak Engleske i svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.