Šest: Uvijek je lijepo zabiti u debiju
Saša Šest (desno)

Pojačanje Zvijezde iz Gradačca

Šest: Uvijek je lijepo zabiti u debiju

Edmir Škorić

Stigao je u Zvijezdu početkom ovog mjeseca, a u svojoj prvoj utakmici (odigrao 35 minuta) postigao je pogodak i treneru Zoranu Ćurguzu poručio da može računati na njega u drugom dijelu sezone te da se radi o vrhunskom pojačanju.

Ne može se prepoznati kvalitet igrača po jednoj odigranoj utakmici, no ono što je Saša Šest pokazao u pripremnom meču Zvijezde i Sladorane iz Županje (4:1) sigurno je zadovoljilo apetite stručnog štaba gradačačkog kluba. Bilo mu je dovoljno tek pola sata igre da zatrese protivničku mrežu. Zbog lakše povrede napustio je teren u 35. minuti.

"S obzirom da je početak pripremnog dijela, moram reći da sam zadovoljan iako sam svjestan da se moram podignuti na višu razinu, osobito fizički. Na početku je uvijek lijepo zabiti gol u debiju, pa makar bila to i prijateljska utakmica i na taj se način dokazati domaćoj publici", kazao je Šest za SportSport.ba.

Iako je u Gradačcu tek nepunih mjesec dana, Šest je zadovoljan prijemom u klub te dodaje kako se dobro uklopio sa ostalim igračima.

"Mogu reći da sam se odlično uklopio u momčad i morao bih pohvaliti svoje suigrače koji su odlični momci ali i igrači. Odmah su me prihvatili kao da sam s njima dijelio svlačionicu godinama. Što se trenera Ćurguza tiče, mogu reći sve najbolje, odličan je i mislim da će to dokazati u nastavku sezone".

Igrač koji je došao iz četvrte lige HNL-a ima i svoje ambicije.

"Prije svega profesionalac sam i moj je cilj da u Zvijezdi pružim što bolje partije i da svojim dobrim igrama i golovima doprinesem klubu ostanak u Premijer ligi. Jer, klub, navijači i ovaj grad to svakako zaslužuju", dodao je za kraj 24-godišnji napadač.

Napomenimo da se ekspedicija Zmajeva sutra seli na sedmodnevne pripreme u Makarsku.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.